- Zdrowe odżywianie
- 24 sierpnia 2021
- 0
Grillowana pizza z kurczakiem i musztardowym zielonym pesto Przepis
Grillowany kurczak pizza z musztardowo zielonym pesto przepis! Ten łatwy przepis na pizzę dostaje uaktualnienie z łatwym domowej roboty pesto z zielonej musztardy! To jest bardzo proste, i pakowane z ton smaku z pesto! Ten przepis na pewno stanie się ulubionym daniem całej rodziny!
Ten post był sponsorowany przez WP Rawl. Jak zawsze, myśli i opinie są moje własne. Dzięki za wspieranie marek, które sprawiają, że ten blog jest możliwy!
Jeśli kochasz barbecue kurczaka pizzy, musisz zrobić ten zabawny twist, który wykorzystuje zielone pesto musztardy jako podstawę! Doskonale łączy się ono ze słodkim sosem barbecue, nadając tradycyjnej pizzy z kurczakiem z grilla południowy charakter.
Lata temu, hub i ja świętowaliśmy naszą pierwszą rocznicę ślubu w Asheville. Kiedy tam byliśmy, spędziliśmy poranek robiąc zakupy na targu rolniczym, gdzie spotkaliśmy bardzo ujmującego starszego mężczyznę, który zrobił najbardziej niesamowite pesto z zieleniny ze swojego ogrodu. Był na tyle miły, że pozwolił nam spróbować ich wszystkich, a ja podniosłam butelkę mojego ulubionego - pesto z zielonej musztardy. Gorzkie zielenie były przepyszne w połączeniu z orzechami, oliwą z oliwek i serem!
Kiedy wróciliśmy do domu, próbowałam wymyślić idealny przepis, w którym mogłabym go użyć, żeby nie zmarnować ani kęsa mojego cennego pesto. Ta grillowana pizza z kurczakiem z zielonym pesto musztardowym była tym, co wymyśliłam, a teraz, 6 lat później, w końcu dzielę się tym przepisem z Wami wszystkimi!
W tym miesiącu partnerstwo z WP Rawl, wybrali temat mindful eating i oczywiście, byłem 1000% na pokładzie! To zawsze wielka przyjemność pracować z markami, które chcą aktywnie promować zasady intuicyjnego odżywiania.
A jaki przepis jest lepszy na promowanie świadomego odżywiania niż pizza? Z mojego doświadczenia wynika, że ludzie jedzą najmniej świadomie właśnie wtedy, gdy najbardziej się ich boją. Poczucie winy rozprasza uwagę! I często prowadzi do jedzenia tych pokarmów w sposób, który wzmacnia ich strach! Ile razy jadłeś pizzę tylko po to, by odejść niewygodnie najedzony, a mimo to prawie jej nie spróbowałeś?
Mindful eating to jedzenie z intencją zwrócenia uwagi. To przynoszenie nieosądzającej świadomości do doświadczenia jedzenia, włączając w to myśli i przekonania na temat jedzenia, jak czuje się Twoje ciało i jak smakuje jedzenie. Korzyści z uważnego jedzenia są następujące:
Więcej przyjemności
Zmniejszenie częstotliwości podjadania
Bardziej celowe i ogólnie bardziej odżywcze wybory żywieniowe
Jedzenie zgodne z sygnałem głodu/pełności
Zmniejszony stres
Jednym z moich ulubionych narzędzi do bardziej świadomego jedzenia jest trzypunktowa kontrola. Kiedy jesz, spróbuj poświęcić chwilę na sprawdzenie następujących kwestii:
Myśli i przekonania - Czy możesz zidentyfikować myśli lub przekonania dotyczące tego konkretnego jedzenia? Jakieś "powinności?" Jakieś zasady diety lub myśli policji żywności?
Wewnętrzne obserwacje - Gdzie jesteś na skali głodu/pełności? Jak się czujesz po tym jedzeniu?
Zmysły - Jak smakuje to jedzenie? Tekstura? Jaki jest jego zapach? Gdybyś miał "degustować wino", jak byś je opisał?
Oto przykład, kiedy zjadłem tę pizzę na kolację:
Myśli i przekonania - Kiedyś myślałem, że pizza jest dla mnie zła, ale teraz myślę, że to po prostu jedzenie. Zawiera tłuszcz, białko i węglowodany, które mnie sycą. Zwykle najlepiej czuję się jedząc kilka kawałków plus coś świeżego, ale czasem więcej lub mniej, więc będę się dostrajać w trakcie jedzenia, żeby zobaczyć, co dzisiaj na mnie zadziała.
Wewnętrzne obserwacje - jestem teraz głodny jak po posiłku, około 3 na skali głodu. Pizza jest ciepła i przytulna w moim żołądku, zwłaszcza, że w domu jest dziś chłodno.
Zmysły - Skórka ma chrupiący spód i dobrze się przegryza. Lekko gorzkawy smak musztardowo-zielonego pesto zostaje złagodzony przez słodki sos barbecue i roztopiony ser. Kolendra daje mi odrobinę ziołowej świeżości.
Fajną rzeczą w mindful eating jest to, że nie ma dobrego czy złego sposobu, aby to zrobić. Czasami jestem w stanie jeść z większą świadomością, innym razem pochłaniam śniadanie w samochodzie w drodze do biura. W dni, kiedy mam więcej czasu i przestrzeni, jestem w stanie sprawdzić się kilka razy w trakcie posiłku. Innym razem sprawdzam się tylko na początku.
A teraz, wracając do przepisu! Aby zrobić ten grillowany kurczak pizza z musztardą zielony przepis pesto, najpierw będziesz bicz się łatwy musztardowy zielony pesto w procesorze żywności. WP Rawl sprawia, że to łatwe z ich wstępnie umyte i pokrojone zieleni musztardy, więc można po prostu wrzucić do blendera z oliwą z oliwek, czosnkiem, orzechami i parmezanem. Zamiast piec własnego kurczaka z grilla, użyłam rozdrobnionego kurczaka z rożna. Jeśli możesz go znaleźć, użyłam wędzonej piersi z kurczaka, którą znalazłam w sklepie spożywczym i była szczególnie smaczna. Użyj dowolnego czerwonego sosu barbecue, który preferujesz - chociaż w tym miejscu muszę powiedzieć moim kolegom z Południowej Karoliny, że nasz tradycyjny sos na bazie musztardy nie byłby tu zbyt dobry! Pizzę łatwo się składa, a na rozgrzanym kamieniu do pieczenia wypieka się na chrupko. Podkręć piekarnik tak wysoko, jak to możliwe, aby uzyskać miłą i chrupiącą skórkę!
Lubię łączyć ten przepis na pizzę z grillowanym kurczakiem z chrupiącym, świeżym sosem lub sałatką, która smakuje również bardzo smakowicie ułożona na wierzchu pizzy, tworząc sałatkę do pizzy. Albo spróbuj tego z moją chrupiącą mieszanką sałat, podrzuconą z ulubionym dressingiem, lub moją sałatką z melonem i miętą.
Grillowana pizza z kurczakiem z zielonym musztardowym pesto Przepis
Wykonuje: 1 pizza
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut
Składniki:
Mustard Green Pesto:
3 filiżanki wstępnie posiekanej zielonej gorczycy Nature's Greens
¼ filiżanki tostowane migdały
1 ząbek czosnku, mielony
½ filiżanki tartego parmezanu
1/3 szklanki oliwy z oliwek
Pizza:
2 filiżanki rozdrobnionego gotowanego kurczaka
1/3 szklanki sosu barbecue
1 kulka ciasta do pizzy
zielone pesto musztardowe (użyłem około połowy)
2 filiżanki rozdrobnionego sera mozzarella
¼ czerwonej cebuli, cienko pokrojonej
Instrukcje:
Umieść zieleninę musztardową, migdały, czosnek i parmezan w robocie kuchennym. Pulsacyjnie posiekać. Powoli wlewać oliwę z oliwek, gdy silnik pracuje, zgarniając po bokach w razie potrzeby, aż pesto będzie kremowe. Doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Rozgrzać piekarnik do 500 stopni. Oprósz ciasto na pizzę mąką i rozwałkuj na duży okrąg na kamieniu do pizzy.
Wymieszaj kurczaka z sosem barbecue.
Posmaruj ciasto pesto z zielonej musztardy. Na wierzch położyć 1,5 szklanki mozzarelli, grillowanego kurczaka i czerwoną cebulę. Pozostałą mozzarellę posypać na wierzchu.
Wstawić pizzę do piekarnika i piec 12-15 minut, aż ciasto będzie chrupiące i złociste, a ser roztopiony.
Więcej przepisów na pizzę:
Grillowana cukinia i Ricotta Pita Pizza
Pizza na cieście z prosa i quinoa z grillowaną cukinią, porami i Pesto
Wiosenna pizza z szparagami, ziemniakami i groszkiem
Najnowsze Artykuły
- Blog
- 15 grudnia 2023
- 0
Gdzie kupić dobre wino bezalkoholowe?
- Blog
- 8 lipca 2022
- 0
Trzy ogromne błędy popełniane przez firmy cateringowe
Kategorie
- Zdrowe odżywianie 81
- Schudnij 4
- Blog 9