- Zdrowe odżywianie
- 20 lutego 2022
- 0
Babeczki z ciemnej czekolady z masłem orzechowym i galaretką
Te ciemnoczekoladowe kubki z masłem orzechowym i galaretką to zabawny domowy przysmak! Kremowa ciemna czekolada wypełniona solonym masłem orzechowym i dżemem owocowym! Jak kubeczki Reese's dla bardziej dorosłych kubków smakowych!
Jak większość dzieci, kiedy dorastałam, uwielbiałam słodycze. Byłem (i nadal jestem) przywiązany do kwaśnych cukierków, a będąc dzieckiem lat 80/90, oznaczało to Airheads, Jawbreakers, Nerds i Sour Patch Kids. Czekoladowe cukierki po prostu nie robiły na mnie wrażenia. Nawet jako dziecko uważałam, że czekolada Hershey's jest kredowa i obrzydliwa - byłam 9-letnią snobką na czekoladę!
Do dziś jestem czekoladowym snobem. Kiedy mam ochotę na czekoladowe cukierki, z wyjątkiem Twixa lub Kit Kat Bars, które leżały w zamrażarce, uwielbiam sięgać po czekoladowe słodycze, które są nieco bardziej wymyślne, jak migdały z solą morską i cukrem turbinado lub trufle z mojej ulubionej lokalnej czekoladziarni. Używam też wysokiej jakości wiórków czekoladowych do robienia własnych cukierków w domu, takich jak te ciemnoczekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym i galaretką. Grube warstwy bogatej i kremowej ciemnej czekolady wypełnione kremowym, słonym masłem orzechowym i łyżką słodkiego i cierpkiego dżemu!
Jak zrobić ciemnoczekoladowe babeczki z masłem orzechowym i galaretką?
Te ciemnoczekoladowe babeczki z masłem orzechowym i galaretką nie mogłyby być bardziej proste do zrobienia. Aby je zrobić, rozpuść ciemną czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, który pomaga czekoladzie stwardnieć szybciej i daje jej więcej z jakości rozpływającej się w ustach. Wlej odrobinę roztopionej czekolady do foremek na babeczki w 12-dołkowej formie do muffinów i nałóż na nie łyżkę kremowego masła orzechowego i ulubiony smak dżemu. Następnie polej wierzch jeszcze odrobiną czekolady, aby go przykryć. Zamrażaj lub przechowuj w lodówce aż do stwardnienia, a następnie ciesz się! Ja trzymam cukierki w lodówce, bo zimna czekolada to najlepsza czekolada.
Ciemna Czekolada Peanut Butter and Jelly Cups Uwagi do składników
- Ciemna czekolada - Do ich przygotowania użyłam chipsów Endangered Species (klient) Oat Milk Dark Chocolate Chips, nowego produktu, nad którym współpracuję z ESC. Ponieważ czekolada jest gwiazdą tego przepisu, zdecydowanie chcesz użyć wiórków czekoladowych, które są wysokiej jakości. Moje ulubione to zazwyczaj Ghirardelli 60% wiórków do pieczenia, ale Guittard też jest pyszny!
- Masło orzechowe - Sól wydobywa smak słodyczy, więc upewnij się, że używasz solonego masła orzechowego. Moje ulubione marki to Peanut Butter and Co. i Trader Joe's Valencia PB.
- Jam - Ostatni, ale nie najmniej, będziesz chciał naprawdę smaczne dżem do tego przepisu. Moje osobiste ulubione to truskawkowy i malinowy. Ponieważ jest to prosty przepis, będziesz chciał mieć pewność, aby użyć naprawdę smaczne dżem! Lubię wyłamać mój ulubiony Sallie's Greatest Jams, lokalną markę, która sprzedaje smaki takie jak truskawka bazylia i jagoda, tymianek i cytryna.
Ciemna czekolada Peanut Butter and Jelly Cup Adaptacje przepisu
To masło orzechowe i galaretka kubki przepis jest zabawa smakołyk grać wokół z! Feel free to use any nut butter you like, or even better, try it with flavored peanut butters. Wspomniana wcześniej marka Peanut Butter & Co. robi miodowe masło orzechowe, za które trzeba umrzeć! Ja użyłam do tego przepisu ciemnej czekolady, ale możesz też użyć mlecznej.
Zamiast dżemu, spróbuj ich z odrobiną miodu!
Ten ciemny czekoladowy masło orzechowe i galaretki kubki przepis, tekst i obrazy zostały zaktualizowane, aby dać ci najlepsze możliwe treści!
Babeczki z ciemnej czekolady z masłem orzechowym i galaretką
Robi się 12
Składniki
10 uncji ciemnej czekolady chipsy
2 łyżeczki oleju kokosowego
Kremowe masło orzechowe
Twój ulubiony smak dżemu
Foremki do babeczek
Instrukcje
Wyłóż foremkę do muffinów z 12 foremkami do babeczek.
Podgrzej wiórki czekoladowe i olej kokosowy w misce do mikrofalówki przez 30 sekund. Wymieszaj i kontynuuj mikrofalówkę w 20 sekundowych odstępach, mieszając między kolejnymi, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Używając łyżki do zupy, wylej warstwę czekolady na dno każdej babeczki. Na wierzch połóż po okrągłej łyżeczce masła orzechowego i dżemu. Wylej pozostałą czekoladę na wierzch, całkowicie przykrywając masło orzechowe i dżem.
Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby stwardniała. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
Jeśli podobają Ci się te kubki z masłem orzechowym i galaretką, możesz również polubić:
Bezmączne ciasto bochenkowe z masłem orzechowym (Flourless Peanut Butter Loaf Cake)
Jak zrobić domowej roboty masło orzechowe, 3 sposoby
Batoniki z galaretką z masła orzechowego
Najnowsze Artykuły
- Blog
- 15 grudnia 2023
- 0
Gdzie kupić dobre wino bezalkoholowe?
- Blog
- 8 lipca 2022
- 0
Trzy ogromne błędy popełniane przez firmy cateringowe
Kategorie
- Zdrowe odżywianie 81
- Schudnij 4
- Blog 9